Italiensk Nyårsmeny
Som ni redan har märkt älskar jag Italienskt, så jag tänkte tipsa er om en fräsch Italienskt nyårsmeny, perfekt sådär efter all fet och salt julmat! 😉 Fick hembudat lite smarrig Parmaskinka som utgör en fin bas i menyn.
Buffé:
-
parmaskinka (Prosciutto di Parma)
-
grillade kronärtskockor i olivolja
-
grillade röda och gula paprikor
-
soltorkade tomater
-
svarta & gröna oliver
-
Färska tomater toppade med basilikablad
-
jungfruolivolja och balsamvinäger
-
-
parmesanost
-
gorgonzola
-
mozzarella
-
-
ciabattabröd
-
foccacia
-
grissini
-
-
färska fikon
-
melon i bitar
-
mango i bitar
-
papaya i bitar
-
jorgubbar
Lägg upp hela buffén i fina skålar och fat, låt gästerna mingla runt och smaka på alla olika smakkombinationer!
Till dessert passar Panna Cotta eller creme brulée som serveras i små koppar.
Hur ska ni fira nyår? 🙂