Finska Julstjärnor

Igår kväll hade vi middagsgäster här hemma, väldigt trevligt sällskap dessutom! Lite snö hade singlat ner och tända ljus inne, myys! Det bjöds på lite småplock, Laxpaj med fetaost & sparris, Tacopaj och sallader. Till kaffet blev det julstjärnor & pepparkakor!

Laxpaj med fetaost & Sparris samt en Tacopaj (Recept kommer)

Fotograf Nora  hade kameran i högsta hugg…. 🙂 Jätteduktig tjej på att fota!

Finska julstjärnor är superenkla att göra, jag köper Findus frysta smördeg, delar en platta på mitten så man får en kvadrat, sen skär ett snitt in mot mitten från varje hörn och viker som en ”snurra”, en klick valfri sylt i mitten (enligt finsk tradition ska det vara plommonmarmelad) men vi använder blåbärssylten från Lidl. In i ugn 15-20 min på 200 grader! Pudra med florsocker när de svalnat.

Och såklart en god latte till… 😉 

Smördeg är så himmla användbart! Ska vidareutveckla den Finska julstjärnar nästa gång med lite päronmarmelad och mögelost! 😉