Saftig Saffranskaka med Vaniljkesella

Saftig Saffranskaka med Vaniljkesella

En Saffranskaka blir bra till julkaffet! (På tal om Kaffe, har ni smakat årets julkaffe från Zoegas med toner av nougat och pomerans ? Perfekt “fika-kaffe” tyckte jag!)

Denna kaka blir väldigt saftig med en mild smak av vanilj. Mums!

  •  1 påse saffran
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  •  1 krm salt
  •  250 g Kesella vanilj
  • 1½ dl vetemjöl
  •  1 tsk bakpulver
  •  1 msk florsocker

Gör såhär:
Mortla lite socker och saffran och häll det tillsammans med resten av sockret, salt och ägg i en bunke, vispa pösigt. Rör i Kesella. Blanda i mjöl, bakpulver och florsocker. Häll smeten i smord och bröad form med löstagbara kanter, eller i en silikonform. Grädda i 200 grader i ca 25 minuter. Låt kakan svalna och sikta på lite florsocker. Servera gärna med lite grädde.

Lill Bagerskan in action…

Cool silikonform kommer från Ninasmat.se , ni glömmer väl inte rabattkoden på 10 %?! 😉

nette
info@kardemummagumman.se
2 Comments
  • Linda - Bengtssons Baksida
    Posted at 22:11h, 17 december Svara

    Detta receptet ska jag testa! Lyckas alltid få så torra “mjuka kakor” när jag har saffran i..

  • Kardemumma Gumman
    Posted at 23:42h, 17 december Svara

    Byt ut ½ dl vetemjöl till ½ dl finhackad sötmandel, då blir den ännu saftigare! 🙂

Post A Comment