Sommarkvällar och goda charkbrickor

Detta är ett betalt inlägg i samarbete med VidaXL

Denna sommar har vi verkligen njutit av vår uteplats. Det har blivit många kvällar tillsammans med goda vänner, god plockmat, spel, tända ljus och skratt.

När man äter plockmat och chark brickor ska det vara mycket olika saker, chark blandat med massa olika blandade ostar, olika kex, frukter och gärna något litet sött också. Försök bygg upp brickan så den har lite olika höjder och en bra blandning över hela så alla når om man är många!

Att ha en mysig uteplats är lyxigt och inte alla som har den möjligheten! Förra sommaren hade vi en provisorisk lösning på vår uteplats med ett gammalt militärbord, omaka stolar, inget paviljong tak och en allmänt omysig baksida. Då var det inte lika trevligt att bjuda över gäster och sitta utomhus, trots att vädret var mycket trevligare förra sommaren.

I början på denna sommar beställde vi hem utemöbler med glasbord och 8 stolar så många skulle få plats, vi köpte även ett Layzspa utebad och införskaffade lite LED-lampor, planterade blommor etc.

Pricken över i blev vårt Paviljongtak från VidaXL, i kombination med en terassvärmare. Detta gör att vi kan sitta ute och mysa trots att vädret blir kallare och regnigare! VidaXL har mycket bra priser och leveransen kom efter bara ett par dagar, super smidigt!

Dessa små Västerbottensost pajer blev ett perfekt tilltugg till all plockmat!

Små västerbottensostpajer av smördeg

 • Ingredienser
  1 rulle smördeg
  1 dl mjölk
  1 ägg
  3-4 dl Västerbottenost 
  salt & peppar


  Rulla ut smördegen över en muffinsplåt. Skär ut fyrkanter och tryck försiktigt ner i formarna. (Eller använd aluminium formar)
  Vispa ägg och mjölk. Riv osten och blanda ner i mjölkblandningen. Salta och peppra. Fördela blandningen i formarna.
  Grädda i 225 grader cirka 15 minuter. 

Dessa blir perfekta till en kväll med goda vänner, spel och plockmat.