Amerikanska Cookies med biscoff och Daim

170 g smör rumstemperatur

2,5 dl strösocker

0,5 dl farinsocker

1 ägg

1 nypa flingsalt

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

3 msk ljus sirap

5dl vetemjöl

burk biscoff eller nutella

1 dubbel Daim (hackas och strös på)

Rör ihop alla ingredienser i bakmaskin eller med elvisp. Plasta bunken och ställ i kylen i minst 3 timmar. Ta fram en plåt med bakplåtspapper, rulla lika stora bollar (12 st) Skär av toppen, gör en grop att fylla med nutella eller biscoff, lägg på toppen igen. Placera ut med ett mellanrum på plåten då de sväller ut. Låt kakorna gräddas näst längst ned i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter. Gå inte efter tiden utan utseendet på kakans färg, de ska bli gyllene i kanterna för sega kakor, hela gyllene för knapriga. Lägg över kakorna ganska direkt med en stekspade så dom inte går sönder på ett svalt galler, hacka daimen och strö över kakorna, låt svalna.