Citronkaka

  • Smör 50 g
  • Mjölk 1 dl
  • Ägg 3
  • Strösocker 3 dl
  • Vetemjöl 3.5 dl
  • Vaniljsocker 2 tsk
  • Bakpulver 2 tsk
  • Citron, rivet skal samt 0.5 dl pressad

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.
  • Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt skal från citronen, citronjuice samt smör- och mjölkblandningen.
  • Rör ihop till en jämn smet och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min. Ta ut och låt kakan stå i formen ca 10 min. Stjälp upp på galler och låt svalna

Klart!

Gillade ni Närpes Bröds citrontoppar kommer ni älska denna! 🙂