Citronkaka
- Smör 50 g
- Mjölk 1 dl
- Ägg 3
- Strösocker 3 dl
- Vetemjöl 3.5 dl
- Vaniljsocker 2 tsk
- Bakpulver 2 tsk
- Citron, rivet skal samt 0.5 dl pressad
Gör så här
- Sätt ugnen på 175°.
- Smörj och bröa en form som rymmer ca 1 ½ liter. Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och låt det svalna.
- Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Blanda mjöl, vaniljsocker, bakpulver och salt. Rör ner det i äggsmeten. Tillsätt skal från citronen, citronjuice samt smör- och mjölkblandningen.
- Rör ihop till en jämn smet och häll i formen. Grädda i mitten av ugnen i 25-30 min. Ta ut och låt kakan stå i formen ca 10 min. Stjälp upp på galler och låt svalna
Klart!
Gillade ni Närpes Bröds citrontoppar kommer ni älska denna! 🙂