
Boeuf bourguignon med pressad potatis

4 – 6
Boeuf bourguignon
- 800 g högrev
- 200 g rökt sidfläsk
- 300 g färsk champinjon, halverade
- 200 g steklök
- 0.6 l rött vin
- 0.4 l vatten
- 2 lagerblad
- 4 kvistar färsk timjan
- 4 dl kalvfond (späd ut enligt förpackning)
- svartpeppar
- maizenaredning
- 150 g haricots verts
Gör så här
- Boeuf bourguignon
Skär högreven i bitar 3×3 cm och halvera champinjonerna. Skär ner sidfläsket i mindre bitar. - Stek köttet på hög värme i grytan så det får fin yta.
- Tillsätt lök, champinjoner, sidfläsket och lagerblad och låt det fräsa med någon minut.
- Hacka timjan och tillsätt.
- Slå på rödvin,vatten och kalvfond så att det täcker ingredienserna som ligger på botten.
- Låt koka under lock i ca 3 timmar.
- När köket är mjukt och färdigt är grytan redo att servera.
- Red av grytan med maizenaredning till den konsistens som du gillar.
- Stek haricots verts i lite smör och servera tillsammans med grytan. Potatismos eller pressad potatis passar till!