Boeuf bourguignon med pressad potatis

4 – 6

Boeuf bourguignon

  • 800 g högrev
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 300 g färsk champinjon, halverade
  • 200 g steklök
  • 0.6 l rött vin
  • 0.4 l vatten
  • 2 lagerblad
  • 4 kvistar färsk timjan
  • 4 dl kalvfond (späd ut enligt förpackning)
  • svartpeppar
  • maizenaredning
  • 150 g haricots verts

Gör så här

  1. Boeuf bourguignon
    Skär högreven i bitar 3×3 cm och halvera champinjonerna. Skär ner sidfläsket i mindre bitar.
  2. Stek köttet på hög värme i grytan så det får fin yta.
  3. Tillsätt lök, champinjoner, sidfläsket och lagerblad och låt det fräsa med någon minut.
  4. Hacka timjan och tillsätt.
  5. Slå på rödvin,vatten och kalvfond så att det täcker ingredienserna som ligger på botten.
  6. Låt koka under lock i ca 3 timmar.
  7. När köket är mjukt och färdigt är grytan redo att servera.
  8. Red av grytan med maizenaredning till den konsistens som du gillar.
  9. Stek haricots verts i lite smör och servera tillsammans med grytan. Potatismos eller pressad potatis passar till!