Krämig köttfärsgryta med paprika och vitlök

Ingredienser

  • 6 port ris eller pasta
  • 1 röd paprika
  • 1 1/2 gullök
  • 600 g nötfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk tomatpuré
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 1/2 tsk oregano
  • 2 dl vatten
  • 1 burk crème fraiche
  • salt
  • peppar
  • Chiliflakes

Gör så här

Koka ris eller pasta. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Skala och hacka löken. Stek färsen i oljan i en gryta. Tillsätt löken och pressa i vitlöken.Tillsätt paprika, tomatpuré, grädde, creme fraiche, smulad buljongtärning, oregano och vatten. Låt koka upp och sedan sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.