
Krämig köttfärsgryta med paprika och vitlök

Ingredienser
- 6 port ris eller pasta
- 1 röd paprika
- 1 1/2 gullök
- 600 g nötfärs
- 2 vitlöksklyftor
- 4 msk tomatpuré
- 3 dl vispgrädde
- 1 köttbuljongtärning
- 1 1/2 tsk oregano
- 2 dl vatten
- 1 burk crème fraiche
- salt
- peppar
- Chiliflakes
Gör så här
Koka ris eller pasta. Dela, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Skala och hacka löken. Stek färsen i oljan i en gryta. Tillsätt löken och pressa i vitlöken.Tillsätt paprika, tomatpuré, grädde, creme fraiche, smulad buljongtärning, oregano och vatten. Låt koka upp och sedan sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.