Toscakaka

Ingredienser

10 bitar

Kaka

 • 100 g smör
 • 2 ägg
 • 1 1/2 dl strösocker
 • 2 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1/2 dl mjölk

Glasyr

 • 100 g smör
 • 1 dl strösocker
 • 2 msk vetemjöl
 • 2 msk mjölk
 • 100 g skållad strimlad mandel

Kaka: Sätt ugnen på 175˚C. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med smör. Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.

Förbered glasyren under tiden.

Glasyr: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.Häll glasyren över kakan och bred ut den.Flytta upp gallret till mitt i ugnen.Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg. Öppna timer: 15 minuter. Låt kakan svalna.