Bookmaker Toast med picklad rödlök, tryffelmajjo och grillad pepparbiff

[Recept i samarbete med moneezy.com]

Jag googlar på historien om bookmaker toast och resultatet pekar på irländska bookmakers, hästkapplöpning och de brittiska pubarna. Sen har den här mackan vandrat vidare genom flertal länder och finns på många ställen jorden runt. Spännande eftersom ingredienslistan är ganska kort och ser rätt tråkig ut! Jag hade gärna åkt till Irland för att testa äkta vara men då behövs det nog ett Snabblån utan uc just nu då vi sparar till en kontantinsats för husköp! 😉

Däremot kan ni testa vår variant av denna delikata toast som innehåller det bästa av alla världar och länder, grillad pepparbiff, picklad rödlök, riven parmesan och tryffelmajjo!

Ingredienser

– 600 g ryggbiff / Pepparbiff
– salt och peppar
– smör till stekning
– 4 skivor surdegsbröd
– ½ dl tryffelmajonnäs
– lite sallad
– 4 äggulor
– 2 nävar mâchesallad eller någon annan sallad
– Coctailtomater
Garnering
–Riven parmesan
– Ärtskott
Picklad rödlök
– 3 stora rödlökar
– 0.5 dl strösocker
– 2 dl vatten
–0.5 dl ättiksprit
  1. Förbered picklad rödlök, gärna en dag innan.Skiva den tunt. Häll vatten, socker och ättika i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen över kålen och låt svalna.
  2. Krydda ryggbiffen/pepparbiffen med salt och peppar. Bryn köttet på båda sidor i en klick smör Inte för länge så köttet blir torrt.
  3. Smörstek bröden i en stekpanna. På med salladsblad, den picklade rödlöken och coctailtomater. Skiva köttet i strimlor och lägg på rödlöken, toppa med tryffelmajjo, ärtskott och massa riven parmesan.