
Toscakaka

Ingredienser
10 bitar
Kaka
- 100 g smör
- 2 ägg
- 1 1/2 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 dl mjölk
Glasyr
- 100 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 msk vetemjöl
- 2 msk mjölk
- 100 g skållad strimlad mandel
Kaka: Sätt ugnen på 175˚C. Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter (för 10 bitar), eller smörj formen med smör. Smält matfettet och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver. Blanda ner mjölblandningen, matfettet och mjölken i smeten. Häll smeten i formen.Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25 minuter.
Förbered glasyren under tiden.
Glasyr: Blanda alla ingredienserna i en kastrull. Värm under försiktig omrörning tills allt blandat sig och tjocknat.Häll glasyren över kakan och bred ut den.Flytta upp gallret till mitt i ugnen.Grädda ytterligare ca 15 minuter eller tills glasyren fått färg. Öppna timer: 15 minuter. Låt kakan svalna.