Tips på mat du kan servera på ett party med casinotema

Tips på mat du kan servera på ett party med casinotema

(I betalt samarbete med cvasino.se)

 

Att planera en fest är kul men innebär också att man måste fatta hundratals beslut. En av de svåraste bitarna är den om mat. Vad ska man servera sina gäster? Vad ska man ha för mat på sitt party

Här får du tipsen du behöver för att göra ditt casino party perfekt. Jag har pratat med Amy Martinsson (se profil här) som rekommenderar casinomat som inte kladdar och som är lätt att bära med sig. Med de orden har jag satt ihop en liten lista på saker du kan servera. 

En buffé är alltid populär

Det kan aldrig bli fel med en buffé och en av de stora fördelarna är att den kan anpassas efter plånboken på ett bra sätt. Även med en tajt budget kan man få till en schysst meny och med lite små ”food hacks” kan du få till en av de bästa casino bufféer folk har sett. 

Den enkla buffén

Det går utmärkt att skapa enkel mat som inte kostar massor, men som ändå blir populär bland gästerna. Du kan servera ”tandpetarmat”, alltså fisk, kyckling, kött, ost och annat som man skär upp i små bitar och som gästerna kan ta med tandpetare och doppa i olika dippsåser. Man kan också göra stavar av olika grönsaker som går att dippa. 

Dippsås för kyckling:

  • 3 dl gräddfil eller turkisk yoghurt
  • 0,5 – 1 dl Sweet Chili sås

Det här är en av de allra enklaste såserna man kan göra hemma. Prova dig fram med proportioner så att smaken blir som du vill! 

Dippsås för grönsaker:

  • 3 dl gräddfil eller turkiskt yoghurt (Oatley Fraiche eller soyghurt för vegansk dippsås)
  • 2–3 msk salladskrydda
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Honung

Även denna dipp är mycket enkel att göra och det går att variera smakerna i all oändlighet. Det går till och med att köpa färdig dipmix, du vet såna man har till chips? Grönsaker som är enkla att dippa är morot, gurka, selleri, rädisor, zucchini och paprika. 

Skapa din egen restaurang

Har du valt att ta Las Vegas till ditt vardagsrum, eller skapat en fest med tema från svenska casinon på nätet så kan du också se till att skapa en rejäl meny med flera olika rätter. Den här typen av mat kanske inte är tänkt att bära omkring utan bör serveras vid sittande bord. 

Nedan får du tips på en trerätters middag som du kan servera dina gäster. Glöm inte att fråga dina gäster om eventuella matallergier, veganmat eller andra önskemål kring maten. Det är inte kul att stå där med 18 kilo revbensspjäll när mer än hälften av gästerna är vegetarianer! Samtliga recept är beräknade till cirka 10 personer. 

Förrätten ska vara en aptitretare

En förrätt som brukar vara populär är toast Skagen. Rosta brödet istället för att steka så blir det enklare för dig.

  • 1 kg räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 rödlök
  • 1 citron 
  • Färsk dill
  • Salt
  • Peppar

Skala räkorna och hacka dem grovt (spara några hela för garnering). Lägg dem åt sidan och blanda sedan samman crème fraiche med majonnäs. Finhacka löken och blanda i den tillsammans med saften från cirka en halv citron. Hacka dill och blanda i den och lägg sedan i räkorna. Smaka av med salt och peppar och häll i mer citronsaft vid behov. Lägg en lagom stor klick på en skiva rostat bröd, som du skurit bort kanterna från, och garnera med några hela räkor, en dillkvist och en citronskiva. 

Förslag på dryck till förrätten är mousserande vitt vin alternativt ett glas champagne. Det går även att dricka alkoholfri cider. Den torra varianten passar bäst. 

Huvudrätten ska mätta ordentligt

Det är denna del av meny som ska göra dina gäster mätta och belåtna. Du kan servera kött, fisk eller fågel och glöm inte av att se över vegetariska alternativ vid behov. Ett förslag på huvudrätt är grillad flankstek med kantarellsmör. 

  • 1 kg Flankstek
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Timjan

Putsa bort eventuella fettstrimmor och hinnor från flanksteken och krydda den med salt och peppar. Grilla till den har en inre temperatur på mellan 50 – 55° och lägg den sedan att vila i cirka 10 minuter innan den skivas upp. Servera köttet med en god potatisgratäng (de färdiga i affären är jättegoda och rekommenderas varmt) och kanske en foccacia som tillbehör. Strö timjan över köttet strax innan servering.

Till köttet gör du ett kantarellsmör:

  • 200 gram smör, helst rumsvarmt
  • 3 dl kantareller (självplockade som du sparat i frysen eller köpta på burk går lika bra)
  • 1 schalottenlök
  • 2 msk färsk timjan
  • Citronsaft
  • Salt
  • Peppar

Hacka svampen, löken och timjan och lägg det åt sidan. Bryn cirka en tredjedel av smöret till det är gyllenbrunt och doftar lite nöt. Låt det sedan svalna. Blanda sedan det brynta smöret med resten av smöret och övriga ingredienser. Rulla gärna in i plastfolie och lägg kallt till dess att det är dags att servera köttet. 

Efterrätten knyter ihop säcken

Här kan det vara kul att få en härlig smakupplevelse samtidigt som du knyter an till festens tema. Skär melonskivor och forma den som spader, hjärter, ruter och klöver. Ställ fram skålar med samma slags frukter som brukar finnas i slots och en skål med chokladmynt. 

Till detta kan du servera glass, men det går faktiskt precis lika bra att avsluta med olika frukter som ger en fräsch känsla efter maten. 

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment