Älgfärsragu med rödvin och parmesanost

 

  • Ingredienser (4 portioner)

    Pasta
    500 g valfri pasta
    salt
    Köttfärssås
  • 2 msk olivolja
  • 500 g älgfärs
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 finhackad liten bit rotselleri
  • ½ dl tomatpuré
  • 2 dl rödvin
  • 1 burk hela tomater i tomatsås
  • 1 burk vatten (använd burken från tomater)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • salt & svartpeppar

Garnering
1 dl riven parmesanost

Tillagning

  1. Koka pastan enligt anvisningar.
  2. Bryn älgfärsen  i olivolja. 
  3. Tillsätt lök, vitlök och selleri, bryn i några minuter.
  4. Häll över tomatpuré, vin, tomater, vatten och låt koka upp.
  5. Lägg i buljongtärning och örter och låt sjuda på låg värme i 45 minuter. Tillsätt mer vin eller vatten vid behov. Rör om då och då.
  6. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  7. Servera med rikligt riven parmesanost.