Halloumitacos med picklad rödkål, mangosalsa och het myntacreme

  • 2 paket halloumi
  • 2,5 dl panko
  • 2 st ekologiska ägg
  • 1 dl mjöl
  • Olivolja att steka i

Picklad rödkål

  • 300 g rödkål
  • 3 dl vatten
  • 1 dl strösocker
  • ½ dl ättiksprit (12%)

Kör igång med rödkålen. Skiva den tunt. Häll vatten, socker och ättika i en kastrull och värm tills sockret smält. Häll lagen över kålen och låt svalna i frysen (normalt i kylen men om du har lite bråttom går det lika bra i frysen).

Mango salsa

  • 1 färsk mango (alternativt tinad fryst mango)
  • 5 st små ekologiska tomater
  • ½ chili
  • 1 dl färsk koriander
  • Saft från ½ lime
  • 1 msk olivolja

Hacka och blanda ihop alla ingredienser till mangosalsan. (Om du tillhör skaran som tycker att koriander smakar tvål skippar du den)

Myntacreme:

  • 2 dl Smetana
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk Torkad mynta
  • Cayennepeppar
  • Tortillabröd, limeklyftor, färsk koriander samt avokado till servering.

Rör ihop Smetana med crème fraiche, mynta, cayennepeppar och chiliflakes. Hur mycket hetta man gillar är ju oerhört individuellt så smaka av!

Vidare till halloumin! Dela halloumin mitt itu och skär dem i önskad storlek. Vispa äggen med en gaffel i en skål. Häll panko i en annan skål och vetemjöl i en tredje. Doppa halloumibitarna i mjöl, sen i ägg och till sist i panko. Stek dem gyllene i olivolja precis innan servering.

Servera i tortillabröd. Börja med mosad avokado alternativt bitar, rödkålen, placera ut halloumin, mangosalsan, myntacreme, färsk koriander och en limeklyfta. NJUT!

Hittade inspiration till detta recept från en matkasse en gång. Det har aldrig slutat att imponera på oss. Typ alla som smakat har bett om att få receptet.