HÖGREVSCHILI MED MÖRKCHOKLAD

HÖGREVSCHILI MED MÖRKCHOKLAD

Inte mycket slår chiligryta gjord på högrev och med mörkchoklad! Vispad smetana till är pricken över i:et! Denna gryta har inspirerats efter den som serveras på Suppers restauranger.

 

INGREDIENSER

Ingredienser:

  • 2 gula lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 chipotle (rökt torkad jalapeño)
  • 2 mildare chili
  • (2 röda paprikor)
  • 1 kg högrev
  • matolja
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 kanelstång
  • 5 dl öl
  • 1 burk krossade tomater chili (ca 400g)
  • 2 dl köttbuljong
  • 80 g mörkchoklad
  • salt & svartpeppar

Tillbehör:

  • Nachos
  • Vispad smetana
  • tortillabröd
  • guacamole
  • picklad rödlök
  • limeklyftor
  • färsk koriander

GÖR SÅ HÄR

Högrevschili
1. Skala och hacka gul lök och vitlök. Hacka chipotle och chili. (Kärna ur och skär paprikan i mindre bitar). Skär högrev i ca 2 cm stora tärningar.

2. Hetta upp en stor gryta med matolja och bryn köttet i omgångar. Ta upp köttet och lägg det åt sidan. Fräs lök, vitlök och chili tills löken är mjuk. Tillsätt paprika, köttet och alla kryddor. Häll i öl, krossade tomater och buljong så det täcker allt och koka upp.

3. Koka chilin på svag värme och under lock i minst 4 timmar eller tills köttet är riktigt mört och vätskan har kokat samman. Rör om då och då under tiden och tillsätt ev. mer buljong om det behövs. Krydda med salt och peppar och rör ner den mörkachokladen. Servera med tortillabröd, nachos, guacamole, picklad rödlök, limeklyftor, vispad smetana och färsk koriander.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment