Chokladmuffins med smak av Kaffe

Chokladmuffins med smak av Kaffe

Vem kan tacka nej till saftiga chokladmuffins? Superenkla att baka då man är sugen på något snabbt och gott!

Chokladmuffins med smak av Kaffe

 • 2 dl vetemjöl
 • 2 dl strösocker
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1/2 tsk salt
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 1/2 dl kakao
 • 1 st ägg
 • 3/4 dl mjölk
 • 1/2 dl vegetabilisk olja
 • 1/2 dl hett kaffe
 • 150 g mörkchoklad, grovhackad

 

Sätt ugnen på 170 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk, kaffe och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Hacka chokladen grovt och blanda till en slät smet. (Spara lit choklad att toppa muffinsen med).

Lägg formar i en muffinsplåt (eller använd dubbla formar på en vanlig plåt.) Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter om du har små formar, ca 25 min o du gör större muffins. Prova med en sticka så muffinsen är genomgräddade.

 

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment