Chokladmuffins med smak av Kaffe

Vem kan tacka nej till saftiga chokladmuffins? Superenkla att baka då man är sugen på något snabbt och gott!

Chokladmuffins med smak av Kaffe

 • 2 dl vetemjöl
 • 2 dl strösocker
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 tsk bikarbonat
 • 1/2 tsk salt
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 1/2 dl kakao
 • 1 st ägg
 • 3/4 dl mjölk
 • 1/2 dl vegetabilisk olja
 • 1/2 dl hett kaffe
 • 150 g mörkchoklad, grovhackad

 

Sätt ugnen på 170 grader. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Vispa samman ägg, mjölk, kaffe och olja lite lätt i en annan bunke. Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott. Hacka chokladen grovt och blanda till en slät smet. (Spara lit choklad att toppa muffinsen med).

Lägg formar i en muffinsplåt (eller använd dubbla formar på en vanlig plåt.) Fyll formarna till ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter om du har små formar, ca 25 min o du gör större muffins. Prova med en sticka så muffinsen är genomgräddade.