Julen 2020 och Världens godaste Köttbullar

Här kommer ett recept ni frågat efter! Världens godaste köttbullar som passar utmärkt på julbordet. Bjuder på lite bilder från vår julafton 2020. Vi firade hemma pga Covid 19 restriktioner men hade en lugn och fin jul med barnen och barnens farfar.
  • 1.2 kg blandfärs (eller annan valfri färs, typ älg)
  • 1.5 dl ströbröd
  • 1.5 dl grädde
  • 2 ägg
  • 2 gula lökar
  • salt & peppar
  • socker
  • smör – att steka i

Blanda ströbröd, ägg och grädde och låt stå och svälla en stund. Hacka under tiden löken fint och stek den i lite smör. Salta, sockra och stek tills den blivit mjuk och fått färg. Häll i löken i ströbrödsblandnignen. Om ni inte gillar lökbitar i köttbullarna, kör runt med stavmixer till en jämn smet. Blanda i köttfärsen, smaksätt med salt & peppar efter tycke och smak. Forma små bollar och lägg på en våt skärbräda. Stek köttbullarna i smör.