Krämig laxsoppa med kokosmjölk och rödcurry

Kokosmjölk och röd curry är en fantastiskt smakkombination! Thai-vibbar får man av denna goda laxsoppa. Ställ styrkan så den får precis den hettan du önskar genom att tillsätta mer eller mindre currypasta och chili.

Ingredienser

  • 500 g laxfilé
  • Ca 400 g potatis
  • 2 morötter
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1,5 msk röd currypasta
  • 0,5 tsk chilipulver
  • 1 knippe färska kryddor, ( persilja & gräslök)
  • 2 burkar kokosmjölk ( 400 ml )
  • 4 dl vatten
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 1 nypa salt
  • Svartpeppar efter smak
  • Saft av 1 citron

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar. Skala och hacka löken och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i små bitar.
  2. Fräs lök, vitlök, potatis och morötter i olja tillsammans med currypastan och chilipulver.
  3. Häll i kokosmjölk, 4 dl vatten, smulad buljongtärning och 1 msk vitvinsvinäger. Låt koka ihop ca 10 min eller till potatis är färdig kokta.
  4. Lägg ner laxen i soppan och örter. Smaka av med salt och peppar. Låt koka i ca 5 minuten ( laxen ska inte kokas för länge). Pressad citronsaft och servera soppans varm.