Krämig Kycklinggryta med spenat och parmesan

Ingredienser
  • 4 kycklingfiléer skurna i bitar
  • 2 msk smör att steka i
  • 150 g bladspenat
  • 7-8 soltorkade tomater hela, (inlagda i olja)
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika kuren i bitar
  • 3 dl grädde 40%
  • 2 dl crème fraiche 34% (Parmesan och vitlök)
  • 1-2 tsk kycklingfond
  • 2 kvistar färsk basilika
  • salt, efter smak
  • svartpeppar, efter smak
  • Riven parmesan efter smak

Gör så här
stek på färsk babyspenat i en panna med smör. Förväll- koka bort överflödigt vatten från spenaten så den inte blir för vattnig. 
Dela kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingen, tillsätt sen paprikan samt soltorkade tomater. 
Tillsätt grädde och creme fraiche i stekpannan. Pressa i en vitlöksklyfta, tillsätt kycklingfond och riv ner lite parmesan. Rör samman och låt koka upp.

Servera med pasta alternativt klyftpotatis och en god sallad.

 



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *