
18 maj Krämig Kycklinggryta med spenat och parmesan

- 4 kycklingfiléer skurna i bitar
- 2 msk smör att steka i
- 150 g bladspenat
- 7-8 soltorkade tomater hela, (inlagda i olja)
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 röd paprika kuren i bitar
- 3 dl grädde 40%
- 2 dl crème fraiche 34% (Parmesan och vitlök)
- 1-2 tsk kycklingfond
- 2 kvistar färsk basilika
- salt, efter smak
- svartpeppar, efter smak
- Riven parmesan efter smak
Gör så här
stek på färsk babyspenat i en panna med smör. Förväll- koka bort överflödigt vatten från spenaten så den inte blir för vattnig.
Dela kycklingfiléerna i bitar. Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingen, tillsätt sen paprikan samt soltorkade tomater.
Tillsätt grädde och creme fraiche i stekpannan. Pressa i en vitlöksklyfta, tillsätt kycklingfond och riv ner lite parmesan. Rör samman och låt koka upp.
Servera med pasta alternativt klyftpotatis och en god sallad.



No Comments