Griljera julskinka

Att griljera julskinka är enkelt. Här är ett bra klassiskt recept på griljering som garanterat kommer göra succé på julbordet. Senapsgriljering gör snabbt skinkan både saftig och god med hjälp av ingredienser som senap, ströbröd och sirap.

Tips: Sikta över 1-2 msk potatismjöl över skinkan innan du brer på griljeringsblandningen, så hålls den bättre på plats.

Ingredienser

1 skinka
  • 1 kokt eller ugnsbakad skinka, avsvalnad eller kall, ca 3 kg

Griljeringsblandning

  • 1 äggula
  • 3 msk senap, gärna osötad
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk råsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 4-5 msk ströbröd

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tag bort ev nät och svål och lägg skinkan i en ugnssäkerform.
  3. Blanda äggula, senap, sirap, socker och potatismjöl till en jämn smet.
  4. Bred blandningen över skinkan. Sikta över ströbrödet i ett tunt lager. Sätt in skinkan i nedre delen av ugnen. Griljera tills den fått fin färg, 10-15 minuter. Ställ skinkan kallt att svalna.

 

 



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *