Tillökning i familjen och flytt till Småland

Som några av er redan visste så väntar vi tillökning av en liten lillasyster med leverans i april/maj 2020. Lyckan är stor och syskonen var glada över beskedet. Att vara gravid en fjärde gång var något jag inte hade räknat med men är lika förväntansfull denna gång som de övriga gångerna. Det kommer att skilja knappt 1½ år mellan Sander och lillasyster, väldigt intensivt men de kommer att få en fin lekkompis i varandra. Detta omtumlande besked har även bidragit till att vi tog tag i en dröm vi delat en tid, nämligen att flytta till Eksjö! Jag delade ett inlägg för några veckor sen när vi var nere i Småland på ett litet uppdrag  , det var nämligen så att vi varit nere och tittat på ett hus som vi till en början kommer att hyra, från och med mars 2020. Vi ville i dagsläget inte ta något ytterligare banklån innan vi hunnit känna in om Eksjö är platsen vi vill bosätta oss på en längre tid. Vi är så förväntansfulla för både lillasyster och en flytt.

Varför Eksjö?

Från den unika trästaden till Filmbyn i Mariannelund. Kulturhistoriska miljöer, trolska småländska urskogar, oförglömliga utsikter och glittrande vatten. Levande kultur- och evenemangsliv. Närhet och harmoni. Vem vill inte ha detta? I Eksjö blir de smala gränderna i den unika trästaden en del av din vardag, precis som de glittrande sjöarna, den sagolika naturen och, inte minst, de kluriga och påhittiga människorna. Engagerade människor som ständigt utvecklar både näringslivet och det levande utbudet av kultur- och föreningsliv. Där bor ungefär 17 000 personer. Tätorterna bildar ett pärlband längs riksväg 40, från Eksjö via Bruzaholm, Hjältevad och Ingatorp – ända till Mariannelund. Ja, här finns verkligen hela Småland runt knuten.

Eksjö är beläget i den nordöstra delen av Småland, mitt på småländska höglandet. Eksjö kommun ligger mitt emellan Malmö, Göteborg och Stockholm. Med närheten till grannstaden Nässjö, som är en knutpunkt för stambanan, tar du dig snabbt till de tre storstäderna. Närmaste större stad är Jönköping.

Eksjö kan erbjuda det lugn vi sökt, aktiviteter som ex ridning för barnen och närhet till släkt. Återstår att se om det lyckas fånga våra hjärtan för alltid!

 

Så härligt med ett stort hus och tomt där alla kan få plats! En finnländares dröm – Egen bastu!