Hemgjord Pizza på Gourmetstål

Gourmetstål eller även kallat pizzastål uppgraderar din vanliga ugn till att kunna ge värme liknande en vedeldad ugn och du gör bland annat:

* Pizza med restaurangkvalité på 2 minuter
* Mjukkakor & tunnbröd som i en bagarstuga på 1 minut
* Utmärkt också som stekbord på både grillen och induktionshäll

Gourmetstål görs med malm från malmfälten i Norrbotten och är handarbetade för högsta kvalité. Så himla nöjda med vårt!

Om du är sugen på en smaskig lahmacun (Turkisk pizza) så funkar den säkert lika bra på ett pizzastål, receptet hittar du hos fina Yasmin.

Pizzadeg:

  • DU BEHÖVER
  • 15 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl durumvete
  • 5 1/2–6 dl vetemjöl special
GÖR SÅ HÄR
  1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.
  2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda degen i maskin i cirka 10 minuter tills den är elastisk.
  3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i cirka 45 minuter.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.

På denna pizzakväll poppade vi en cava, True Colours designad av Camilla Thulin. Hur tjusig förpackning?