Höstnöjen

Höstnöjen

Betalt samarbete med betfair.se

Äntligen har höstmyset dragit in över Sverige! Tänkte därför dela med mig av några höst favoriter.

 

Allsvenskan

Sommarfotboll i all ära men det är något särskilt med stämningen på läktaren när man får dra på sig mössan och Allsvenskan går mot sluttampen. Som nykomna läsare kanske  inte vet är jag Hammarby IF fantast, och vilken tid att vara det! Hammarby IF ligger bra till i tabellen så vi hoppas ju såklart fortfarande på att sluta på topp! Är så glad att fler fans sluter upp till matcherna nu när vi faktiskt är med i guldstriden på riktigt. Efter att vi kom tillbaka till Allsvenskan 2015 slog vi publikrekord, och nu ser det ut som vi slår det igen. Bajen fans är fantastiska! Alla kanske inte tycker det är kul att spela på fotboll men oavsett så kan det vara intressant att hålla koll på oddsen som just nu ligger på 10.0 för en Allsvensk seger. Djurgården är tyvärr fortfarande storfavoriter med 1.67.

Svampplockning

Hur härligt är det inte att äntligen kunna dra på sig stövlarna och ta med barn och man ut i skogen för att plocka sina egna råvaror. Svampkonsulenternas Riksförbund har gjort en bra guide för oss nybörjare. Det gäller såklart att alltid vara lite försiktig med vilka svampar man lägger i korgen. Av Nordens 10 000 svamparter är endast ungefär 100 bra matsvampar. Svampkonsulenterna delar med sig av bra råd, till exempel att undvika bruna svampar med bruna skivor och vita svampar med vita skivor – ganska enkelt! Här är ett av mina recept på en krämig pastasås från 2017. Extra härligt blir det såklart när man kan matcha säsongen och använda lokala viltråvaror i matlagningen.

Källa: Unsplash

Böcker

Hösten är inte bara kantarellernas utan även böckernas säsong.  Hur härligt är det inte att kunna krypa upp men en god bok, en varm kopp te eller kaffe och höra regnet smattra mot rutan. Jag vill i en värld med allt mer slit och släng slå ett slag för det lokala biblioteket! Här hittar man ju allt från mörka deckare till varma kokböcker. Det är också en bra aktivitet för barn och vuxna de dagar vädret kanske inte tillåter ett fotbollsbesök eller en tur ut i skogen. Biblioteken i Sverige har ofta gratis aktiviteter, speciellt på höstloven, och det kan vara bra för varje barnfamilj att utnyttja.

Har man svårt att bestämma sig för vad man ska läsa är mitt tips att bara kolla runt lite bland vad som rekommenderas. SelmaStories har delat med sig av av en lista ”10 böcker alla kommer vilja läsa hösten 2019”. En av dem är Normala människor av Sally Rooney som Times kallar ”årets bästa roman” och Dagens Nyheter skriver:

”Det händer inte ofta, men det är en stor lycka och en stor sorg när det väl händer – att man får läsa en bok som är så bra att man, när man är klar, instinktivt känner att man aldrig vill läsa en bok igen.”

Det finns alltså en hel del att se fram emot denna höst!

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment