Krämig svampsås med vin och grädde


Svampplockning – barnarbete när det är som bäst! 😀 Ungarna älskar att vistas i skogen och att plocka svamp. Perfekt! Väl hemma kan man tillreda denna grymma svampsås som passar till såväl kött som kyckling!

Ingredienser

  • 100 g kantareller
  • 200 g skogschampinjoner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 schalottenlök
  • 1,5 dl torrt vitt vin (Finca las moras chardonnay)
  • 4 dl grädde
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 msk persilja (om så önskas)
  • salt och svartpeppar
  • 1 klick smör

Gör så här:

  1. Borsta och gör rent svampen, använd en pensel för att borta bort all smuts.
  2. skär alla kantareller i mindre bitar. Skiva champinjonerna och riv både schalottenlöken och vitlöken fint.
  3. Stek all svamp i smör i en varm panna så att svampen får färg. Sänk sedan värmen och tillsätt vitlök och schalottenlöken. Salta och peppra.
  4. När löken mjuknat, slå på vinet och låt det koka upp. Tillsätt grädde och kycklingfonden efter en stund och låt puttra till en god och krämig sås.
  5. Precis innan såsen är klar, strö över lite finhackad persilja

Det har blivit svamp i alla former hos oss på sistone. Bla denna smörstekta champinjon som vi passade på att testa vinet Finca las moras organic chardonnay till, som beskrivs passa väldigt bra till svamprätter! Rekommenderas!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *