Köpenhamn och Malmö Arena hotell

Att semestra i Skandinavien kan vara nog så härligt och mer miljövänligt alternativ! Vi valde att denna sommar besöka bla Holland, Finland och Danmark! Köpenhamn har en speciell plats i mitt hjärta efter min förra vistelse och jag ville gärna åka dit tillsamman med Anton. Köpenhamn (København) är Danmarks huvudstad .Staden ligger i östligaste Danmark, på öarna Själland och Amager vid Öresund. Köpenhamn är Danmarks ekonomiska, kulturella och vetenskapliga centrum, samt säte för parlamentet, för regeringen samt för Danmarks regerande drottning. Tillsammans med Malmö, som sedan år 2000 sammanknyts av Öresundsbron, ingår städerna i den transnationella samarbetsregionen Öresundsregionen. Köpenhamns kommun har cirka 600 000 invånare, medan Hovedstadsområdet, som motsvarar Köpenhamns tätort, har cirka 1,3 miljoner invånare. Storstadsområdet har ungefär 2 miljoner invånare. Det finns många sevärdheter i Köpenhamn som tex Den lille havfrue, Christiania, Tivoli, museer och teatrar. Vi bodde på Malmö Arena hotell som ligger ett stenkast ifrån tåget som tog oss över Öresundsbron på ca 20 minuter. Hotell i malmö är betydligt billigare än i Köpenhamn nämligen!

 

Christiania

Vi besökte även fristaden Christiania i stadsdelen Christianshavn som befolkas till stor del av oliktänkande, hippies och andra fritänkande människor. Stadsdelen använder unika lösningar för många av sina samhällsfunktioner och har länge varit ett intressant besöksmål för Köpenhamns turister. Fristaden bygger på ett ideellt arbete och andra orginella lösningar. Även viss drogturism kommer till Christiania, då cannabis sägs vara lätt att få tag på i fristaden.

I Köpenhamn testat alltid delikata smörrebröd!

Nyhavn är en liten hamn i centrala Köpenhamn som ligger strax intill Kongens Nytorv. På sommaren finns här ett antal uteserveringar, och härifrån startar Köpenhamns sightseeingbåtar.

Hamnen grävdes ut 1671-1673 av svenska krigsfångar från Karl X Gustavs andra danska krig, som alternativ till den sedan tidigare existerande hamnen. ”Nyhavnskanalen” invigdes av Christian V på 1670-talet, men idag heter hamnen endast Nyhavn. Det äldsta huset är Nyhavn nr. 9 från 1681.

Malmö Arena hotell hade trevliga rum och en fantastisk skybar! Underbar plockmat, (små tapas) och goda drinkar.