Kärleksmumskladdkaka

Kärleksmumskladdkaka

Yes! Älskar du kärleksmums och kladdkaka? Testa denna beroendeframkallande kärleksmumskladdkaka! Yummy!

Du behöver:

 • 150 g smör
 • 3 dl socker
 • 1,5 dl vetemjöl
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 0,5 tsk salt
 • 4 msk kakao
 • 2 ägg kokosflingor

Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader.  Smält smöret på spisen. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i det smälta smöret. Blanda i äggen med en slickepott. OBS Blanda! Viktigt att du inte vispar så du får i en massa luft i smeten. Smörj formen och bröa med kokosen. Eventuella överflödiga flingor häller du ner i smeten. In i ugnen i ca 15-20 minuter (beroende på hur effektiv din ugn är). Kakan ska vara kladdig inuti. Skaka lite på formen så ser du om den rör sig. Den ska skvalpa lite i mitten. Låt svalna lite.

Glasyr:

 • 75 g smör
 • 2 msk kokt kaffe
 • 3 1/2 dl florsocker
 • 2 msk kakao
 • 1 1/2 tsk vaniljsocker
 • Till garnering: 1/2 dl riven kokos

Smält smör och kaffe till glasyren i en kastrull på låg värme. Rör ner övriga ingredienser och låt sjuda under omrörning i en minut. Bred ut glasyren på kakan och strö genast över kokos. Låt stå i kylskåp i 2 timmar före servering.

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment