
07 mar Tillbehör till Hamburgare
Picklad rödlök:
Ingredienser
2 st | rödlökar |
1 dl | ättikssprit |
2 dl | strösocker |
3 dl | vatten |
5 st | svartpepparkorn |
1 st | lagerblad |
Gör så här:
- Skala och skiva löken tunt.
- Blanda ättikssprit, socker och vatten. Tillsätt sedan svartpepparkorn och lagerblad
- Lägg i lökskivorna och låt stå minst en timme innan servering.
Karamelliserad lök
Du behöver:
- 4 lökar, gula eller röda
- 2 msk smör
- salt efter smak
- 2 tsk socker
- 1 dl vatten
Gör så här
- Skiva löken. Hetta upp smöret i en panna på hög värme.
- Bryn löken så att den tar färg.
- Slå ned värmen och låt löken mjukna i 10-15 minuter. Salta och sockra.
- Häll på vatten och låt det koka in.
- Löken är klar när den är riktigt mjuk och söt.
Vi gick all in med tillbehör när vi åt Halloumiburgare sist och öste på med tillbehör! I glasen hade vi Chile con carne, Cabernet Savuvignon! Som egentligen passar mycket bättre till lite kryddigare smaker som tacos!
No Comments