10-tips så flyger du enkelt med bebis

10-tips så flyger du enkelt med bebis

Att boka resa med lång flygtid är kanske inget man gärna gör med en liten bebis. Vi känner att Sander är så pass lätt att ha med sig överallt så vi har bokat en resa till Thailand i mars för hela familjen. Sander kommer då att precis ha blivit 6 månader. Direkt vi kommer hem är vi hemma några dagar och flyger sen igen, dock inom Sverige.

Skönt att lämna kylan ett tag…

Tänkte här ge er mina bästa samlade tips på att flyga med en liten bebis på 6 månader.

  1. Kolla med flygbolaget om ni kan boka till en liten bassinet/babyvagga utan kostnad. Många bolag har några per flyg. Eller köp en egen!
  2. Packa en liten väska till barnet med egen: snuttefilt/filt, leksaker, bitleksak, nappar (bra med många då de lätt försvinner), Ipad med lite sparade filmer (babblarna i vårt fall), gosedjur, majskrokar etc. allt lättåtkomligt!
  3. Packa extra kläder både till dig och bebis, förbered er på bajskaos eller kräkinferno! 😀 You never know.. 😉
  4. Packa klämmisar som frukpuré och gröt, ersättning, välling, skedar och flaskor så ni klarar eventuella förseningar.
  5. Packa blöjor(mer än du tror du behöver) våtservetter, liggunderlag och blöjpåsar lättåtkomligt.
  6. Packa ner en bärsjal eller sele som kommer vara guld värt både på flygplatsen men kan även vara skön att låta bebisen sova i på planet. Ger både värme, trygghet och närhet!
  7. Boka ett extra säte till bebis eller fråga när ni går ombord om det råkar finnas ledig plats någonstans dit ni kan flytta!
  8. Ta små promenader i planet under flygningen, dels så att du själv rör på dig med jämna mellanrum men också som lite ombyte för bebis.
  9. Packa ett litet reseapotek med alvedon, koksaltslösning, febertermometer, zinksalva, nässug etc.
  10. Köp med en pack billiga öronproppar att erbjuda till sura medpassagerare 😉

Vi kommer flyga från Arlanda med direktflyg till Phuket. Vi valde att flyga med TUI denna gång. En resa för en familj på 5 personer till Thailand kan lätt bli en kostsam historia på 40-60 000 kr. I vårt fall har båda barnen jobbat med olika uppdrag och jag själv jobbat extra under föräldraledigheten för att finansiera detta.

Jämför privatlåneräntan hos 30 banker

I samarbete med sambla.se

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment