Adoptera ett bi! Tävla om ekomjölk!

Adoptera ett bi! Tävla om ekomjölk!

I vårt hus dricker vi mycket mjölk, väldigt mycket mjölk och oftast såklart ekologiskt ,av flera anledningar! Arla vill nu uppmärksamma att antalet bin minskar. Och det är väldigt allvarligt. För cirka var tredje tugga vi äter och runt 70 procent av antalet grödor är helt eller delvis beroende av insektspollinering. 

Ett sätt att hjälpa bina är att välja ekologisk mjölk. Ekologiska gårdar använder inte kemiska bekämpningsmedel, det gör att det finns en större variation av växter på ekogårdarna, vilket ger bin bättre tillgång på mat från olika växter under året. 

Naturbetesmarkerna där korna betar ger mat och husrum för bin och andra pollinerare.

Man kan helt enkelt säga att bina hjälper bonden med att pollinera frukt och växter, och att bonden betalar tillbaka till bina genom att erbjuda mat på tallriken och någonstans att sova.

Adoptera ett bi gratis och var med och tävla om ekomjölk!

Vill du hjälpa till genom att adoptera ett bi gratis som får ett hem på en ekologisk Arlagård? BRA! Du kan spela bondens bikupa genom att klicka på den här länken och du är med och bidrar till ett bättre bisamhälle!

 https://www.bondensbikupa.se/kardemummagumman 

Samtidigt kan du bli en av de 100 av mina läsare som får en mobilkupong för att få 1 l ekomjölk gratis!

 Vill du sen se var ditt adopterade bi bor kan du göra det HÄR!

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment