30 nov Chili con Carne i Crock Pot
ÄLSKAR min nya crock pot multicooker, att kunna göra ALLT direkt i grytan är så himla smidigt! Detta recept har jag hittat hos fina Landley , som har massa bra recept för slökokare! 🙂
Det här behöver du:
- 800g blandfärs
- 2 gula lökar
- 1 burk svarta bönor
- 2 burkar vita bönor
- 1 burk kidneybönor
- 2 burkar tonfisk i olja
- 2 burkar krossade tomater (chili)
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 1 knippe färsk libbsticka alt 2 stjälkar blekselleri
- 4 vitlöksklyftor
- 3 chilifrukter
- 2 msk torkad oregano
- 2 tsk rökt paprikapulver
- salt, peppar
- Fräs färsen och löken direkt i pottan så den får lite yta.
- Skölj de svarta-, vita- och kidneybönorna och lägg ner i grytan. Slå av oljan från tonfisken och ha ner fiskköttet i med resten av ingredienserna.
- Slå på krossade tomater, vinäger och ha ner hackad libbsticka eller selleri. Pressa i vitlök, krydda och rör om. Kör i 6 timmar på lägsta temperaturen. Servera med färsk koriander och gräddfil. Gärna också lite sambal oelek om man vill ha det ännu hetare (vilket man så klart vill).
No Comments