Daimmuffins med crumble

Daimmuffins med crumble

Vad passar bättre en regnig kväll än lite bakning med tjejerna?! 🙂 Smarriga daimmuffins med crumble fick det bli!
image

Det här behöver du:

  • 200 g smör
  • 1.75 dl socker
  • 4 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakbulver
  • 1 hackad dubbeldaim

Crumble:

  • 75 g kallt smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1 hackad daim

Gör såhär:

Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner daimen. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (så håller de formen!) klicka ut muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet . Förbered crumble:  Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl, daimkross och strösocker i en bunke.  Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 20 min. Låt muffinsen svalna på galler.

 

image

image

nette
info@kardemummagumman.se
1 Comment
  • bak och smak
    Posted at 10:14h, 29 augusti Svara

    Hej!
    Tänkte bara säga att du verkligen har en jättefin blogg och att jag själv blir inspirerad av den! Är du sugen får du gärna kolla in min blogg http://www.bakochsmak.se så kanske vi kan inspirera varandra så vi utvecklas.

    Ha en bra dag,
    Bak och smak

Post A Comment