Tortilla med Kryddiga Lammfärsjärpar och Myntacrème
Så var det åter dags att skapa en huvudrätt som ska passa ihop med ett av vinerna Cono sur Organic Chardonnay eller Organic Cab Carmenere. Eftersom vinerna är ekologiska så körde jag alla ingridienserna som gick att hitta ekologiskt! Lammfärsen kommer från Övermark i Finland och den köpte jag på rekoträffen dagen innan vi åkte hem igen! Tycker jag lyckades kombinera smakerna fint till vinet som passar till lammrätter, de färska örterna gifte sig mycket bra med vinet!
- 500 g Eko lammfärs
- 1 st finhackad röd chili
- 2 st finhackade vitlöksklyftor
- 1 tsk salt
- 3 msk hackad mynta
- 3 msk hackad koriander
- rivet skal av ½ citron
- 1 dl mjölk
- smör till stekning
- MYNTACREME:
- 3 dl Turkisk yoghurt
- 3 msk finhackad mynta
- salt & peppar
- 2 tsk honung
- TILLBEHÖR:
- små tortillas bröd
- ruccola, coctailtomater, rödlök
Gör såhär:
Blanda färsen med chili, vitlök, salt, mynta, koriander, citronskal och mjölk. Forma till långa färsrullar. Stek dem i smör tills de är klara. Rör ihop yoghurten med mynta, smaka av med salt, peppar & honung. Servera lammfärsen i tortillabröd med ruccola, tomat, rödlök och en klick myntacrème.