EKO REKO Stockholm

Efter att ha varit här i Närpes på semester och sett hur de gör med sina ”Reko-ringar” där producenterna säljer sina produkter i en grupp på Facebook direkt till konsument utan mellanhänder och sen få plocka upp allt på ett samlingsställe så har jag och en vän  blivit så inspirerad att vi startat liknande i Norra samt Södra Stockholm! Gå med i gruppen EKO REKO på Facebook om du som konsument också vill äta bra och rejäl mat från  närområdet!

image

Exempel från den Finlandssvenska gruppens FB sida!

image

Välkommen till EKO REKO Sthlm!
Utdelningar sker varannan vecka på: (vi har inte kommit igång med några träffar ännu)
REKO står för REjäl KOnsumtion och innebär schysst, trevlig och rättvis handel. Konsumenten köper närproducerat ekologiskt direkt av producenten, utan mellanhänder.
Producenterna marknadsför sina varor här i gruppen och konsumenterna förhandsbeställer sina varor. Beställningarna hämtas på utdelningsstället och betalas direkt till producenten, kontant eller på det sätt producenten önskar. Tanken är att man ska kunna beställa och hämta många produkter på samma plats, kött, ägg, grönsaker etc.
Även småproducenter och privatpersoner är välkommna att erbjuda produkter.. honung, vaktelägg, bär etc…
Om ni känner till någon producent får ni gärna tips mig, eller dem om gruppen!
Är du producent och är intresserad av att sälja dina produkter, kontakta administratör i gruppen.

(För mer info om Finska REKO-konceptet (där vi fått idén) gå in på www.ekonu.fi/reko)