Daimmuffins med crumble
Vad passar bättre en regnig kväll än lite bakning med tjejerna?! 🙂 Smarriga daimmuffins med crumble fick det bli!
Det här behöver du:
- 200 g smör
- 1.75 dl socker
- 4 ägg
- 4 dl vetemjöl
- 1 tsk bakbulver
- 1 hackad dubbeldaim
Crumble:
- 75 g kallt smör
- 2 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 1 hackad daim
Gör såhär:
Rör smör och socker poröst med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt mellan. Blanda ner mjölet blandat med bakpulver. Vänd ner daimen. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt (så håller de formen!) klicka ut muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet . Förbered crumble: Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl, daimkross och strösocker i en bunke. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.
Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader ca 20 min. Låt muffinsen svalna på galler.