Grillkväll med Hemmagjord Bearnaisesås

Grillkväll med Hemmagjord Bearnaisesås

Sköna grillkvällar har jag längtat efter och nu är sommarens inledd med sköna grannar, hemgjord bearnaisesås till är inte så krångligt som man kan tro så testa det!

image

Ingredienser

 • 6 äggulor
 • 500 g smör
 • 1 kvist dragon eller dragon i vinäger
 • 8 vitpepparkorn
 • 4 schalottenlökar
 • 1 msk hackad persilja
 • ½ dl rödvinsvinäger
 • 1 dl vatten
 • cayennepeppar

Tillagning

 1. Börja med att smälta smöret på mycket svag värme i en kastrull. När smöret har smällt tar man bort kastrullen från plattan, häll över det skirade smöret i en liten kanna och häll bort det vita som lämnat på botten av kastrullen. Låt smöret få svalna lite till max 50-60 grader.
 2. Finhacka schalottenlöken och lägg ned löken i en kastrull tillsammans med dragon, vitpeppar, rödvinsvinäger och vatten. Låt blandningen få koka tills hälften av vätskan har kokat bort.
 3. Efter att blandningen har kokat färdigt silar man ned vätskan i en ny kastrull. Lägg plattan på svag värme, lägg i äggulorna en efter en samtidigt som man vispar såsen kraftigt (med elvisp om du vill) så att den tjocknar, när alla äggulor är i kastrullen och såsen har fått en bra konsistens (ungefär som vaniljsås) så tar man bort kastrullen från värmen och ställer den på en fuktig wettex-trasa.
 4. Häll därefter ned det smälta smöret i en fin stråle, droppvis i början, samtidigt som man vispar såsen kraftigt. Börja med att droppa i smör under omrörning och öka sedan till en fin stråle. När allt smör är i kastrullen så fortsätter man vispa en stund till såsen har blivit tjock och krämig.
 5. Tillsätt därefter persilja och dragon, avsluta med att krydda såsen med salt och cayennepeppar.

image

image

image

image

image

image

image

nette
info@kardemummagumman.se
No Comments

Post A Comment