Djurplågeri på Cirkus eller ej?

Djurplågeri på Cirkus eller ej?

Ikväll hade vi bokat cirkus, Olivias cirkuspremiär var det! Är dock lite kluven till vad jag tycker om själva djurgrejen… Djur ska inte hållas på det där sättet och slussas runt, hur mår de egentligen? Jag och barnen pratade om det när vi vandrade hem efteråt… Blir det någon fler cirkus för oss.. kanske en djurfri! Hur tänker ni i frågan?

image

Tidigare idag var vi till snösätra och kollade på all graffiti de målat där, så imponerad!!

image

image

image

image

image

image

nette
info@kardemummagumman.se
3 Comments
 • Maria
  Posted at 01:11h, 08 maj Svara

  Jag är nog rädd för att cirkus är värre än djurparker, i djurparken slussas de ju iallafall inte runt och tvingas heller inte utföra fåniga tricks utan får nu vara i sina inhägnader.. Men nog kan jag känna mig tudelad angående djurparker också, men då finns det i många djurparker också många djurarter som är på randen till utrotning pga tjuvskytte m.m. – djur som kanske överhuvudtaget inte skulle existera på jorden om några år om de enbart fanns i det vilda,. Jag hoppas att mänskligheten en vacker dag blir civiliserad och slutar utrota djur, så kanske man småningom stegvis kan plantera ut hotade arter i sin naturliga miljö så att beståndet långsamt kan växa till sig igen 🙂 Det är min dröm iallafall.

  • Kardemumma Gumman
   Posted at 18:52h, 08 maj Svara

   Verkligen tudelat! Att människan kan va så grym så vi utrotar en hel ras! :S

 • Henrik
  Posted at 08:07h, 15 maj Svara

  i grunden är det ju fel oavsett om vissa av djuren har det drägligt. Samma som att gå på zoo. Efter entrén står där kanske några hästdjur som ser ut att ha det bra men längre in sitter apor instängda i glasmontrar och överstressade kattdjur som går runt i cirklar. Dessa djur på cirkus hyrs ofta in från länder där insikt saknas i hur de avlas, tränas osv. När det gäller just dessa två elefanter på maximum så är de dessutom tagna från det vilda som små. 2013 var den ena av elefanterna “bråkiga” och i Mariehamn fick elefanten stryk inför förskräckta barnfamiljer. På frågan varför svarade maximum på sin facebooksida “ibland måste man visa vem som bestämmer”

Post A Comment