Filodegspaj med Tacofärs och fetaost

Filodegspaj med Tacofärs och fetaost

Denna paj går extremt snabbt att svänga ihop! 🙂

image

  • 8 ark filodeg
  • 500g köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 paket fetaost
  • 1 rödlök
  • 6-7 körsbärstomater
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 150 g riven ost (el ost i tärningar)
  • salt & peppar
  • olja till pensling
  1. Stek köttfärsen och blanda ner tacokryddan, lägg 4 ark filodeg i botten på en smord pajform, pensla med olja mellan varje lager. Häll över köttfärsen.
  2. Strö över fetaost i bitar, rödlöken i skivor, samt tomaterna .
  3. Blanda samman ägg, grädde och kryddor och slå över pajen, avsluta med den rivna osten.
  4. Lägg 4 ark filodeg som lock över pajen och pensla med olja mellan. Vik upp kanterna på filodegen som ligger under så de ligger under “locket”.
  5. Grädda i 200 grader ca 25 min.

image

image

nette
info@kardemummagumman.se
4 Comments
  • Caroline
    Posted at 10:08h, 24 april Svara

    Är du inte rädd för att burkarna ska släppa ifrån sig bisfenoler, så det påverkar eller går in i örterna på något sätt?
    Anledningen till att jag frågar är pga att jag själv tänkt sätta i dom konservburkarna, för dom är så fina, men inte vågat riskera något just för den anledningen.

    • Kardemumma Gumman
      Posted at 21:10h, 24 april Svara

      Jag lägger ner örterna med plastkrukan kvar så den rör inte direkt burken! 🙂

  • Lina
    Posted at 12:57h, 24 april Svara

    Det ser jättegott ut med en så frasig paj med filodeg, jag har provat att göra pajer med vanlig pajdeg och med smördeg men nu måste filodeg också provas =)

  • Scarlet
    Posted at 17:41h, 25 april Svara

    Oj, tack för receptet, jag skall definitivt pröva fixa detta 🙂

    Trevlig helg

Post A Comment