Knäckebröd med Majsmjöl och frön (glutenfritt)

Vad är godare än hembakat knäckebröd, en smarrig ost och lite marmelad till fikat? Inte mycket! 😀 Busenkelt knäckebröd som alla kan svänga ihop..  att det dessutom är glutenfritt skadar ju inte! 🙂 Vill ni ha det GI-vänligt byter ni ut majsmjölet mot mandelmjöl!

image

  • 2dl majsmjöl
  • 1dl solrosfrön
  • 1dl sesamfrön
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1,5 – 2dl kokhett vatten
  • flingsalt

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser utom flingsalt i en bunke och rör ihop. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och klicka ut smeten. Lägg ett annat papper ovanpå och tryck ut eller kavla ut degen tunt över plåten. Dra bort pappret och strö över flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 1 timme eller tills brödet är helt torrt. Bryt i bitar och förvara i lufttät burk.

 

Grädda i mitten av ugnen i 150 grader c 1 tim

image

Hade lite goda ostar att välja på här hemma! 🙂 Cheddarn var himmelsk!