Varm Smörgåstårta med Bacon, Skinka & Purjolök

 

Det här behöver du :

  • 1 förp. polarkaka (4 halvmånar)
  • 1 ask philadelphiaost vitlök/örter (200 gram)
  • 1 burk créme fraiche örter
  • 1 pkt bacon
  • 1 stor purjolök
  • 150 g rökt strimlad skinka
  • Salt & nymalen svartpeppar
  • 200 gram riven ost samt ”bollmozzarella” om du vill ha!
  • 2 tomater
  • Oregano

GÖR SÅHÄR :
Börja med att skära bacon i strimlor och fräs i stekpannan. Hacka purjolöken och låt steka ihop med baconet. Tillsätt den strimlade skinkan och krydda med salt och svartpeppar. Låt svalna lite. Lägg upp brödet på bakplåtspapper på en stor ugnsplåt eller i en ugnsfastform. Blanda ihop Philadelphia och creme fraichen och slutligen rör ihop med baconblandningen.  Fördela röran på tre lager. Lägg ut skivade tomater ovanpå röran. Toppa översta lagret med riven ost & mozzarellan samt oregano! Gratinera i 200 grader ca 20 min.