Julmustkyckling med Hasselbackspotatis

Julmustkyckling med Hasselbackspotatis

julmustkyckling

  • 4 kycklingfileér
  • 2 dl julmust
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk honung
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 tsk malen ingefära
  • Salt & peppar

 Gör såhär:

Dela kycklingfilén i två delar på längden och bryn den i en stekpanna. Blanda creme fraiche, julmust, honung, kryddor och soyan, slå sedan på det runt kycklingen. Låt koka i 10 minuter.

HASSELBACKSPOTATIS

  • 8 Jämnstora Potatisar
  • 4 msk smör
  • salt & potatiskrydda
  • ½ dl ströbröd

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala Potatisen och skär i tunna skivor, men inte hela vägen igenom. (Jag brukar lägga dem i en träslev så skär man inte i misstag hela vägen). Placera potatisen med den skårade sidan upp i en ugnsäker form, salta & krydda potatisen, klicka på lite smör på varje. Ställ i ugnen ca 25 minuter.

Ta ut formen och klicka på ytterligare lite smör samt ströbrödet ovanpå. Ställ tillbaka i ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk.

 

nette
info@kardemummagumman.se
2 Comments
  • milla
    Posted at 20:03h, 22 november Svara

    Åh vad gott:)

  • Amanda
    Posted at 11:48h, 23 november Svara

    Spännande recept! Ska nog testas 🙂

Post A Comment