Oxrygg med Klyftpotatis, Aioli och nyriven parmesan

Oxrygg med Klyftpotatis, Aioli och nyriven parmesan

Har testat lite kött från “Meat the world” och himmel säger jag bara!!! En rejäl bit med fettkappan kvar stektes i panna, pricken över i var aiolin med den nyrivna parmesanosten!

köttt

Aioli

  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk vinäger
  • 2 äggulor
  • 3 dl rumsvarm olivolja
  • 5 vitlöksklyftor
  • salt
  • kajennpeppar
  1. Se till att ingredienserna är rumsvarma. Rör ihop senap, vinäger och äggulor i en skål.
  2. Droppa försiktigt ner oljan och vispa hela tiden, gärna med en elvisp. Ta det lugnt i början så att såsen “tar” ordentligt. Vispa tills all olja har gått ihop med resten.
  3. Smaksätt med pressad vitlök, salt och kajennpeppar.

Meat the World

image

I veckans “Vinproffs med Rioja” ska vi kombinera vinet Conde de Valdemar Gran Reserva, ett vin som passar till elegantare kötträtter av nöt, gärna med rostade toner men även till lagrade hårdostar, så tycker detta vin var en fullträff till maträtten!

image

nette
info@kardemummagumman.se
2 Comments
  • Åsa
    Posted at 16:33h, 25 november Svara

    Vad har hänt med din blogg?
    Bara en massa sponsrade inlägg…..

  • Kardemumma Gumman
    Posted at 23:11h, 27 november Svara

    Alla recept är fortfarande mina egna och inget någon annan vill att jag skriver! 🙂

Post A Comment