Hallon & Rabarberpaj med Smetana

Hallon & Rabarberpaj med Smetana

Hittade rabarber i affären och blev sugen på paj, blandade ner lite frysta hallon och rörde ihop en fyllning med smetana, en (laktosfri) nyhet från Arla köket! Har ni testat den?

Pajdeg:

150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

Fyllning:

2 dl smetana
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
5 stjälkar rabarber ( & frysta hallon)

Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.

Skär rabarbern i lagom stora bitar. Blanda smetana, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Fyll pajskalet med rabarber, häll över smetanaröran och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat.

nette
info@kardemummagumman.se
3 Comments
  • Anna/Frostrosor
    Posted at 21:54h, 26 april Svara

    Så gott! Har också inhandlat rabarber, men ännu inte bestämt vad det ska hamna i för gott!

  • Katarina
    Posted at 03:16h, 28 april Svara

    Rabarber är så gott!

  • Spanienfrugan
    Posted at 19:23h, 29 april Svara

    Ja det är en riktigt goding som vi fått med oss hem från sjukhuset 😉

Post A Comment