Västerbottenpaj

Vem älskar inte västerbottenost?! Idag blev den i pajform tillsammans med creme fraiche, finhackad rödlök & Parmaskinka…

Pajbotten

  • 3 dl vetemjöl
  • 2msk kallt vatten
  • 125 grader smör

Fyllningen :

  •  3 ägg
  • 2½ dl grädde
  • 2 1/2 dl riven västerbottenost
  • Salt och peppar

Gör så här :

Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner smör i vetemjöl och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Ställ kylskåpskallt i 15 minuter.  Tryck ut degen i formen och tryck upp degen längs kanten. Picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -12 minuter. Börja med fyllningen. Riv osten . Rör samman osten, grädde och äggen,  krydda med salt & peppar. Fyll pajskalet.  Grädda sedan i 25- 35 minuter. Pajen ska ha fått färg , men vara lite gungig i mitten ( den stannar mer , när den svalnar)