24 apr Västerbottenpaj
Vem älskar inte västerbottenost?! Idag blev den i pajform tillsammans med creme fraiche, finhackad rödlök & Parmaskinka…
Pajbotten
- 3 dl vetemjöl
- 2msk kallt vatten
- 125 grader smör
Fyllningen :
- 3 ägg
- 2½ dl grädde
- 2 1/2 dl riven västerbottenost
- Salt och peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader. Tärna ner smör i vetemjöl och rör ner vatten. Arbeta ihop till en smidig deg. Ställ kylskåpskallt i 15 minuter. Tryck ut degen i formen och tryck upp degen längs kanten. Picka den med en gaffel och förgrädda den i ca 10 -12 minuter. Börja med fyllningen. Riv osten . Rör samman osten, grädde och äggen, krydda med salt & peppar. Fyll pajskalet. Grädda sedan i 25- 35 minuter. Pajen ska ha fått färg , men vara lite gungig i mitten ( den stannar mer , när den svalnar)
Amy's piece of cake
Posted at 21:31h, 24 aprilSmakrikt och smarrigt, ja vem älskar inte västerbottenostpaj!
Katarina
Posted at 02:31h, 25 aprilJa, denna är god! Jag brukar använda parmesanost, för man får inte västebottenost här 🙂
Sanna
Posted at 17:20h, 26 aprilÅh, det är ju så gott med västerbottensost!
Millan
Posted at 09:32h, 29 aprilKan inte annat än att hålla med om att västerbottenpaj är supergott. Oftast äter vi den bara till kräftskiva, men det är nog dags att börja laga den vid andra tillfällen.