Mitt Kök

Ikväll ska jag iväg till ”Mitt Kök” matmässa i Älvsjö. Har någon av er varit eller ska dit? 🙂 Jag är inbjuden av Florida Grapefrukt eftersom jag är ambassadör för dem, vilket innebär att jag ska sprida deras budskap om alla nyttigheter som Florida Grapefrukt innehåller, tränings och matlagningstips och sen även bjuda er på någon härlig tävling! 😉 Ses vi där i mäss-vimmlet ikväll?

Ni kanske redan visste att:

·         Florida har världens största grapefruktodling – det subtropiska klimatet och de speciella jordarna är hemligheten till att frukterna är så söta och saftiga.  

·         Namnet grapefrukt kommer från engelskans ”grape”, vilket betyder druva. Detta för att grapefrukt, likt druvor, växer i klasar på träden.

·         Grapefrukt är en korsning mellan apelsin och citrusfrukten pomelo.

·         Grapefruktträdet blir cirka 5 meter högt och bär flera hundra kilo frukt per år.

·         Den vanligaste grapefruktsorten är Ruby Red som har ett rött, sött fruktkött.

·         En halv grapefrukt innehåller hela dagsbehovet C-vitamin, en av de starkaste antioxidanterna som hjälper kroppen att naturalisera fria radikaler, stärka immunförsvaret och ge bättre järnupptag. C-vitamin hjälper dessutom produktionen av collagen som är en byggsten för nya hudceller.

Så väljer du grapefrukt:

·         Känn efter. En grapefrukt ska kännas fast, men spänstig. Ju tyngre, desto saftigare! 

·         Tidpunkt. Grapefrukt från Florida finns i Sverige från början av november till april.

·         Förvaring. Grapefrukt ska förvaras i rumstemperatur. Låt den gärna ligga framme i några dagar, då blir den extra söt

Kika gärna in på deras Facebook sida!