
Nougatmuffins med Chokladfrosting
När man har gäster ska det finnas lite smått och gott att stoppa i munnen såklart, dessa bjöds det på när fina Madeleine var över på ”bebisfika”… (Bebisarna börjar bli allt annat än bebisar, men ändå…) 😉 Receptet är taget ur Leila´s ”a piece of cake” men lite omgjort!
Det här behöver du:
- 3 st ekologiska ägg
- 2½ dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl gräddfil
- 2 msk kallt kaffe
- 3½ dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 125 g nougat (ex odense)
Gör såhär:
- Lägg ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt.
- Smält smöret, rör ner gräddfilen, kaffet och blanda med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt i smeten.
- Hacka nougaten grovt och rör ner i smeten
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15-17 minuter.
Frosting
- 60 g mjukt smör
- 5 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- ½ dl kakao av god kvalité
- 100 g philadelphia ost
- 1 msk varmt kaffe.
- Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaosten krämigt.
- Bred eller spritsa frostingen på cupcaksen. Dekorera!
Bästa (och snyggaste) spritsen kommer från Ninasmat, strösslet från en ställe jag inte vill göra reklam för…. 😀
Två som gillar varandra…