Krämig Medelhavskyckling med soltorkad Tomat & Oliver (Lchf)
Kvällens middag bestod av denna krämiga medelhavskyckling, mums så gott med alla smaker! Kycklingen bäddas in i en krämig röra med bacon, ost, oliver & soltorkade tomater….Perfekt Lchf middag!
Det här behöver du:
- 4 kycklingbröstfiléer
- 1 msk smör
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g soltorkade tomater
- 1 paket bacon (skuren i bitar)
- 2 dl riven lagrad ost
- 4 dl crème fraiche (tog 2 burkar, en med basilika smak)
- 1 dl svarta oliver
- flingsalt & svartpeppar
- basilika
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Kyckling: Hetta upp smör och bryn filéerna tills de får fin färg. Salta och peppra efter smak. Lägg kycklingen i en ugnssäker form.
- Röra: Skala och hacka lök och vitlök. Hacka tomaterna. Hacka hälften av oliverna.
- Bryn bacontärningarna. Tillsätt lök, tomat och oliver till pannan och låt dem bryna med baconet ett par minuter. Salta och peppra efter smak. Låt blandningen svalna något.
- Rör ihop riven ost och crème fraiche. Tillsätt baconblandningen och smaka av med salt och peppar.
- Fördela röran över kycklingen och toppa med resten av oliverna (hackade). Gratinera i ca 20 minuter, tills kycklingen är färdig. Garnera med basilika. Servera med en god sallad.