Kycklingsallad med Parmesanröra

Denna sallad fick jag receptet på av Olivado, mycket gott, lchf vänligt  & påminner om ceasarsallad! Ni glömmer väl föressten inte att tävla om oljorna i samarbete med Spisa.nu och Olivado? 🙂 Klicka på bilden så kommer du dit!

Kycklingsallad med Parmesanröra

Det här behöver du:

 • 1 dl nötter (ex pumpafrön, solroskärnor, pinjenötter)
 • 1 romansalladshuvud
 • 250 g tomater, röda och gula
 • 1 avokado
 • 1 rödlök
 • 600 g kyckling, stekt eller grillad

Dressing

 • 2 ägg
 • 250 g keso
 • 2 msk Olivado avokadoolja
 • 3 msk finriven parmesanost (jag tog mer)
 • 2 tsk kapris

Till servering: bröd

Gör såhär:

Koka äggen till dressingen mjuka ca 6 minuter. Rosta nötterna i en torr stekpanna. Skär salladen, tomaterna och avokadon i mindre bitar. Skiva rödlöken. Riv ägget grovt och blanda med övriga ingredienser till röran. Smaka av med salt och peppar. Toppa salladen med kyckling, parmesanröra och rostade nötter. Servera gärna med ett gott bröd!