08 aug Moussaka (LCHF)
Posted at 20:07h
in Färs, GI Mat, Gratänger, Grönsaker & Rotsaker, LCHF Maträtter, Mat, Turkiskt & Medelhavsmat
4 Comments
Den regniga dag som var igår spenderades åt storstädning, bannemej smyger sig inte hösten redan på, löven börjar gulna! Moussaka känndes helrätt en dag som den, Fett rätt! 😉
Det här behöver du:
-
500g köttfärs
-
2 Aubergine
-
1 zucchini
-
2 dl skivade färska champinjoner
200 g riven ost (västerbottens tog jag)
3 dl vispgrädde
1 hackad gul lök
1 burk krossade tomater
3 vitlöksklyftor
salt och peppar (och andra valfria kryddor) Oregano, basilika
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Stek löken och champinjonerna med köttfärsen. Krydda ordentligt. Häll på tomatkross och grädden, låt koka ca 10 min. Rör sen ner nästan alla ost.
Skiva aubergin och zucchini, varva köttsås och auberginskivor som när man gör lasagne. Stö lite riven ost på toppen och ställ i mitt i ugnen ca 60 min.
Perfekt med en stoor form som räcker till lunch nästa dag…
Hanna
Posted at 21:29h, 08 augustiMums! Ser jättegott ut!! =)
monika gustavsson
Posted at 23:07h, 08 augustiSka göra det här hemma snart. För snart tre veckor sedan fick jag diagnosen celiaki/gluten intolerans så recept likt denna sparar jag för all framtid!
vh
Monika
Erika - Bakglädje
Posted at 11:01h, 09 augustiLåter gott. Har aldrig lagat moussaka men blir sugen att testa.
Per Mörk
Posted at 15:42h, 09 augustiSer jättegott ut. Blev sugen på att göra något liknande. Man skulle kunna ha ditt recept som grund och lägga på lite pastaplattor om man nu inte vill följa alla bokstavsdieter 🙂