29 jan Enkel Rom & Valnötkaka
Herr H hade en beställning på en kaka som skulle innehålla kardemumma & valnötter, själv föredrar jag lite tyngre varianter som tex Brownie.. 😛 Rörde dock snabbt ihop en kaka av sockerkaketyp och tillsatte kardemumma, hackade valnötter och en skvätt rom! Kakan är även denna gjord i micron, men går såklart att göra i vanlig ugn!
En så “lätt” kaka kan med fördel serveras med lite smaskiga tillbehör som grädde & chokladsås tycker jag!
Det här behöver du:
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk malen kardemumma
- 1 dl hackade valnötter
- 1 msk rom (eller lite till) 😀
- 1 dl vatten
Gör såhär:
Vispa ägg och socker fluffigt. Rör ihop alla torra ingridienser och rör ner i smeten, tillsätt vatten och rom, rör till en jämn smet. Grädda i ugn 175 grader ca 20-25 minuter. Jag använde microns crisppanna och körde på crisp 8 min.
Servera gärna med grädde & chokladsås.
Tjoff in i ugnen, hinner bara vispa grädden är kakan klar!
Kaffe & kaka, klart på typ 15 minuter!
sonja
Posted at 22:06h, 29 januariSmaskit värre, den micron ska man bra kunnat haft
Pingback:Ugnspannkaka & Max Blog Award « Kardemumma Gumman
Posted at 20:02h, 22 februari[…] Enkel Rom & Valnötskaka […]