28 jan Rotfruktsrårakor med Löjrom, Cremefraiche & Rödlök
Lite fredagsmys är aldrig fel! Dagens rårakor var en fullträff! Och MICROGJORDA!!! 😀 Såklart kan ni även fixa dem utan micro om ni vill…
Rotfruktsrårakor
3 potatisar
3 morötter
1 Rotselleri
1 gul lök (eller röd)
1/2 dl hackad persilja
2 ägg
salt och peppar
olja och smör att steka i
Gör såhär:
Skala alla rotfrukter och lök. Riv rotfrukterna grovt, hacka löken. Blanda med ägg, persilja, salt och peppar.
Förvärm crisppannan 2 minuter tillsammans med en STOR klick smör samt olja. (Rårakorna ska nästan friteras), eller hetta upp en stekpanna med rikligt med olja och smör. Klicka ut smeten och stek tills de fått fin färg på bägge sidor. Jag körde på crisp/grill och använde grillgallret 5 minuter på varje sida! Blev perfekt…
Servera med löjrom, cremefraiche & rödlök eller med bacon och en god öl.
Allt rivet…
Crisppanna redo att micras… (Det blev 2 pannor)
Perfekt “stekta”, servera som tex förrätt!
Maria
Posted at 21:43h, 28 januariHade det inte varit för allt smör så hade det varit perfekt.. Jag försöker ju slimma till kroppen inför Beach 2011 och då blire inget smör. =/
Men gott ser det ut att va!
Linda - Cupcakefluffan
Posted at 22:23h, 28 januariser härligt gott ut
sonja
Posted at 22:43h, 28 januariSer knaprigt å gott ut
MariMiloCakeDesign
Posted at 10:28h, 29 januariEn av många dina rätter jag uppskatar verkligen! Så snyggt på bilden och säkert jätte gott!
Pingback:Ugnspannkaka & Max Blog Award « Kardemumma Gumman
Posted at 20:02h, 22 februari[…] Rotfruktsrårakor med löjrom, cremefraiche & rödlök […]